Koja je razlika između tehnike AKRILa i UV gela?

Nokti prekriveni akrilom ili gelom poznati su pod različitim nazivima, među najpopularnijima je izraz „umjetni nokti“. Postoji nekoliko različitih vrsta proizvoda koji se koriste za produljivanje i/ili učvršćivanje noktiju, kao i tehnika aplikacije proizvoda. Najčešće u svijetu ( 80%) se za produljivanje noktiju koristi tehnika akrila, koji se sastoji od dva dijela – tekućeg (monomera) i praška (polimera) koje tehničar miješa neposredno prije aplikacije, te tehnika gela (20%) koji se sastoji od jedne guste viskozne gel-akrilne mase. Klasični akril se suši na zraku (nema neugodnog peckanja), a gel se suši pod UV lampom. Obje vrste proizvoda su na bazi akrila (polimeri), a na nokte se nanose na različite načine. Nokti izrađenu UV gelom su ustvari akrilni nokti; smjesa gela sastavljena je od akrilata, ali sa različitim molekularnim strukturama, metodama aplikacije i sušenja.

Akrili sadrže umrežene monomere koji tvore 3D strukturu sa svojstvima velike čvrstoće i fleksibilnosti. Zato su nokti prekriveni akrilom čvršći, trajniji i otporniji, dok su nokti izrađenih u tehnici gela fleksibilniji.

Akril se na nokte može aplicirati u jednoj boji, u varijanti francuske manikure, sa šljokicama ili u bilo kojoj drugoj varijanti prepušteno Vašoj mašti i kreativnosti.

Da li AKRIL na noktima uništitava prirodan nokat?

Svakodnevno se čuju priče kako nokti izrađeni u tehnici akrila oštećuju prirodne nokte, međutim to NIJE istina. Najvažnije je da se prirodan nokat prije aplikacije akrila ne ošteti grubim rašpanjem. Grubo rašpanje oštećuje ploču nokta, pospješuje pojavu alergijskih reakcija i uzrokuje bolne iritacije, infekcije, gubitak plohe nokta, podizanje gela ili akrila od plohe nokta, i lom.

Zašto onda ljudi misle kako je tehnika akrila štetna?

To je posljedica dramatizirane slike koju prenose mediji. Prije 30 godina koristili su se proizvodi koji su sadržavali danas zabranjene kemikalije .Tako je nastala iskrivljena percepcija. Cuccio akril ne sadrži štetne kemikalije već sastojke koji će omogućiti čvrstoću i postojanost proizvoda na noktu bez oštećivanja ploče nokta, to su EMA (etil metakrilat) i HEMA (hidroksil etil metakrilat ). Također je važno naglasiti da se klasični akril na noktima suši na zraku te da ima specifičan miris ( te zbog čega i danas klijenti misle da je akril nešto štetno ), a najnovija linija proizvoda Eco sistem nema apsolutno nikakvog mirisa. Također je vrlo važno da je aplikacija napravljena profesionalno od strane licenciranog tehničara, te da su nokti što prirodniji i tanji, za što je tehnika akrila najbolja.

Što je Eco system za nokte?

To je najnovija linija patentiranih proizvodi bez mirisa i štetnih kemikalija, koji ne zagađuju okoliš. Naime, proizvodna linija sastoji se od 4 opcije proizvoda: od njege prirodnih noktiju do aplikacije umjetnih (Eco gel sa kalcijem-za klijenti koji žele pospješiti rast svojih prirodnih noktiju naime riječ je o gelu štiti nokat i promiče zdravu regeneraciju novih stanica nokta, Eco gel za oblikovanje ili mješanjem sa Eco praškom i Eco akril).